Gravidmassage - Preglife Courses

Gravidmassage

Stockholm, Södermalm

BERÄTTIGAD FÖR FRISKVÅRDSBIDRAG
Pris: beror på vilken behandlingsform du bokar

Ta hand om dig själv när du bär ditt barn

Gravid- och mammamassage

Gravidmassage är en säker och härligt avslappnande behandlingsform som rekommenderas när du väntar barn, av både läkare och barnmorskor.

Det finns olika massageupplägg, så att det ska passa för dig som vill unna dig en skön stund i lugn och ro såväl som för dig som är ute efter en förebyggande eller behandlande massage. Vanliga besvär till följd av ökad vikt och förändrad kroppshållning är till exempel huvudvärk, smärtor/trötthet i nacke, rygg och säte samt gravidischias.

När du sedan har fött ditt barn kommer tiden för att mata och bära barnet. Underbart, men det är också en tid som bjuder på nya kroppsliga utmaningar. Även då kan det vara skönt med lite egentid och att få massage i avslappnande eller behandlande syfte.

I en mysig lokal på Söder får du träffa vår erfarna gravidmassör Kattis, som också arbetar som undersköterska med födande och nya familjer. Därmed har hon god kunskap om den gravida kroppen och ställer de hälsorelaterade frågor som behövs för att säkerställa om massage är lämpligt för dig i stunden eller inte.

Under behandlingen kan du slappna av och släppa taget om allt. Kattis har fullt fokus på dig, dina frågeställningar, ditt behov och ditt välbefinnande.

När du får gravidmassage ligger du på en specialkudde för gravida eller med andra stödkuddarm så du kan slappna av ordentligt och känna dig trygg. Behandlingen sker med olja och varvar långa strykningar för att främja blodcirkulationen med lättare eller djupare massage som löser upp spänningar och lindrar värk.

Ta med din partner – så hen lär sig att massera!

Att vänta barn är ofta en speciell tid, som präglas av både längtan och utmaningar. Kroppen förändras och det är lätt att man blir trött och samlar på sig spänningar.

Som partner kan du känna dig mer delaktig och stärkt när du har verktyg för att stötta och underlätta för den du tycker om. Det fördjupar er relation, vilket är fint för er båda under graviditeten och när barnet väl är fött. Massage är därför en fin gåva som du kan ge till din partner, både under graviditeten och under och efter födseln. Lugn beröring sätter fart på det kroppsegna ”må-bra-hormonet” oxytocin.

När ni träffar Kattis går ni igenom och övar på ett antal enkla handgrepp som gör att du som partner kan massera på ett bra och säkert sätt. Massagen sker i sidoläge med stödkuddar och kan enkelt utföras hemma.

Bokade tider måste vid alla typer av förhinder avbokas senast 24 timmar innan behandlingstidens start. Vid senare avbokning, eller om du uteblir från behandlingen, debiteras fullt pris.

Gravidmassör: Kattis v Wachenfeldt. Kattis är medlem i och har försäkring för sin verksamhet via Kroppsterapeuternas yrkesförbund. På så sätt kan du känna dig trygg med att du möter en behandlare med gedigen utbildning som följer gällande etiska och branschmässiga regler och normer.

Boka tid