Kurs i Hypnobirthing - Preglife Courses

Kurs i Hypnobirthing

Pris: 4000 kr (i priset ingår även partner/stödperson)
BERÄTTIGAD FÖR FRISVÅRDSBIDRAG

Äntligen kan vi erbjuda Hypnobirthing till dig som väntar barn!

Med vår suveräna Hypnobirthing kurs får du redskap för att våga föda barn med större lugn! Kursen leds av kunniga Frida Detter som har utbilda blivande föräldrar i metoden sedan 2016.

Vår kurs är baserad på KGHypnobirthing som skiljer sig från andra amerikanska Hypnobirthing metoder då kursen har en särskild del där vi går igenom informerat samtycke och hur du kan navigerar i det svenska vårdsystemet. Kursen är rekommenderad av Royal College of Midwives i England.

Hypnobirthing är en metod där du förbereder och stärker dig mentalt inför födandet med hjälp av olika tekniker; vi arbetar med positiva tankar, affirmationer, avslappning, visualisering, andning, koncentration och djupavslappning. Enkel utryckt så hjälper Hypnobirthing dig genom olika övningar att dig att ta kontroll över din födsel genom att låta kroppen göra sitt jobba & föda ifred utan att låta dina tankar stör processen. 

Du lär dig koppla bort rädsla och oro som hjälper din kropp få arbeta ostört under födseln vilket gynnar dina naturliga smärtlindrings hormoner och ökar frisättningen av oxytocin som sätter igång sammandragningarna i livmodern. Därför känner Hypnobirthing mammor sig bekvämare eftersom lugnet hjälper till att följa med i sammandragningarna istället för att arbeta emot kroppen.

En del av Hypnobirthing är också att ha kunskap om födselns fysiologi och hur din kropp fungerar både på muskulär- och hormonell nivå samt hur våra kroppar påverkas av stress och oro, och i motsatt ände av trygghet, lugn och ro. 

“Hypnobirthingen var otroligt hjälpsamt och helt fantastiskt. Det tog ett tag att hitta vårt samarbete mellan Kalle och mig men när det funkade så funka det verkligen! Jag kände aldrig någon behov av smärtlindring även när det blev jobbigt. Jag gör gärna om allt tusen gånger om, det var den mest häftigaste och coolaste upplevelsen jag varit med om, tack vare hypnobirthingen.” Karolina Gustavson

Varför ordet Hypnobirthing? Kommer jag att försättas i någon slags okontrollerbar trans?

Ingen kommer att utföra någon hypnos på dig, utan du gör en slags själv hypnos eller bättre förklarat, en djup avslappning. Du bestämmer och har total kontroll. Det är otroligt skönt och användbart inte bara för födseln men även under åren som förälder.

I över tusen år har hypnoterapitekniker praktiserats för att behandla psykologiska vanor och beteenden som till exempel fobier, beroende, stress, smärtor mm. Det används främst i syfte att ändra eller bli av med ett visst tanke mönster.

I Hypnobirthing fokuserar vi på rädsla, oro och stress som redan finns eller triggas från din omgivning, och ersätter detta med positiva tankar. När vi hittar ett positivt fokus och fokuserar på detta riktig mycket, så stänger hjärnan ut allting annat omkring. Att kunna stänga av omgivningen och “gå in i sin egen bubbla” är fördel för dig som har en planerad sjukhusfödsel där omgivning är ny och obekant. Du kan genom hypnobirthing tekniker själv lättare stanna kvar i ditt lugn- och ro system. Något som är extra viktigt vid en igångsättning eller kejsarfödsel.

Är Hypnobirthing för mig? Svaret är ja om du är gravid

Det spelar ingen roll hur, när, eller var du planerar att föda, metoden gynnar dig som planerar en vattenfödsel hemma eller igångsättning på sjukhus. Det viktiga är att du och din partner/stödperson är informerade och känner er trygga och rustade med praktiska verktyg för att hjälpa dig att förbli lugn och avslappnad under födandet och ha befogenhet att fatta rätt beslut för dig och ditt barn.

VIKTIGT att tänka på INNAN du går kursen:
– Vi rekommenderar dig varmt att går på vår gratis Förlossningskurs för att få bra information om de olika faserna under födandet samt de andra smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
– I din bokningsbekräftelse finns det länk samt kod till det förberedande material (som finns på en platform som heter “Teachable”) som du bör ha gjort innan själva live webinariet för att få ut maximalt av kursen.