Profylaxkurs Webbinar Trygg Hansa - Preglife Courses

Profylaxkurs Webbinar Trygg Hansa

Pris: 1000 kr
För att boka kursen gratis behövs den rabattkod du fått om du tecknat en uppgraderad gravidförsäkring hos Trygg Hansa

ANMÄL ENBART 1 st DELTAGARE – kursen gäller för dig & valfri stödperson

Vi är helt passionerade kring det här med födselförberedelse – för att vi vet att det ökar chansen för att få en positiv upplevelse! Under den här interaktiva kursen kan du i din egen trygga hemmiljö få chans att möta en av våra erfarna barnmorskor och i lugn & ro förbereda dig inför att föda barn.

”Efter kursen känner jag mig så mycket tryggare. Jag uppskattade att det var tydliga och enkla övningar.”

Kursen hålls under två timmar och vår barnmorska finns online för att guida dig genom övningarna Vi blandar teori med praktiska övningar och fokus ligger på mentalförberedelse, andning, avslappning och partner/stödpersons viktiga roll – varför det är optimalt att gå kursen tillsammans med den som ska vara med som stöd.

Kursen ger dig ovärderliga verktyg för att våga lita på kroppen och vara i födandet närvarande och med ökad trygghet.

Det är en kortare paus mitt i.

Kursen är rekommenderad från vecka 25.

De flesta väljer att gå någon gång mellan vecka 30-36. Känner du dig orolig inför att föda rekommenderar vi att du går den runt vecka 30 så har du gott om tid på dig att öva andning och avslappning och att hitta strategier som funkar för dig.

Andetaget – den födandes helt egna superkraft under födsel. En mjuk skön andning i en avslappnad kropp stimulerar det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn- och ro system, vilket är det system som kroppen behöver vara i när den föder. Då frisätts också höga halter av vårt lugn och ro hormon, samma viktiga hormon som gör att livmodermuskeln drar ihop sig under värkarbetet och en positiv födselspiral startar!

Avslappning – en avslappnad kropp uppfattar smärta mindre vilket gör att du har mindre ont när du föder. Avslappning underlättar för ett lugnt och mjukt andetag.

Beröring – att få beröring/massage under födseln bidrar till ökad avslappning och lugn vilket är positivt för värkarbetet dessutom är beröring/massage smärtlindrande!

Vi brinner för det vi lär ut och ser fram emot att få träffas och lära er allt det viktiga som vi barnmorskor med mångårig erfarenhet – med stöd av aktuell forskning – vet fungerar!

Varmt välkommen på kurs med oss!

ANMÄL ENBART 1 st DELTAGARE – kursen gäller för dig & valfri stödperson