Vanliga frågor - Preglife Courses

Vanliga frågor

Bokningsrelaterade frågor

Hos oss kan du betala med kort, faktura (utan avgift) och med swish.
Du har som kund fjorton (14) dagars ångerrätt enligt Loda (2005:59). Ångerfristen börjar löpa den dag då kursen bokats. Observera att om kursen är påbörjad gäller inte ångerrätten längre. För att utöva ångerrätt skickas mejl till info@babygruppen.se. Efter Ångerrätten löpt ut kan du alltid avboka en kurs fram till 10 dagar innan kursstart. Avbokar du en kurs senare än 10 dagar innan kursstart debiterar vi dig hela avgiften. Mot uppvisande av läkarintyg får du halva kursavgiften tillbaka för kurser med 1-2 tillfällen, alternativt halva kursavgiften åter på resterande träningstillfällen. Skicka ett mail till info@babygruppen.se för att avboka en kurs.
Du kan byta till ett annat kurstillfälle fram till 10 dagar innan kursstart. Vill du byta ett kurstillfälle senare än 10 dagar innan kursstart, sker detta i mån av plats på den kurs som du vill byta till. Vi vet först om det finns plats på en kurs/kurstillfälle, dagen innan denna startar. Hör av dig till oss på info@babygruppen.se för att byta ett kurstillfälle.
Här kan du läsa mer om hur du gör för att betala med ditt friskvårdsbidrag.
Har du skrivit in rätt mejladress och fullföljt alla steg i betalningsprocessen så kommer det en bokningsbekräftelsen direkt till den mejl du angett efter du gjort din bokning, här finns även Zoom-länken till kursen om du köpt en onlinekurs. Zoom länk mejlas även ut som påminnelse 1 timme innan kurs samt 24 timmar innan kursstart. Fakturan kommer inom 24 timmar efter genomförd bokning till den mejl du angav vid bokningen. Om du saknar bekräftelse eller faktura mejla oss på info@babygruppen.se så hjälper vi dig.
Ja! Vi behöver då få information om vem som ska gå istället för dig, Ge oss mejl och mobilnummer till hen så vi kan uppdatera deltagarlistan. info@babygruppe.se (Gäller ej bokningar gjorda med friskvårdsbidrag).
Att få en kurs i present brukar vara väldigt uppskattat! Du gör en bokning och betalning i ditt eget namn på den kurs du vill ge bort. Det går bra att välja vilket kursdatum som helst på vår hemsida. När du gjort din bokning så mejlar du oss på info@babygruppen.se. Vi avbokar just det tillfället och utfärdar ett fint presentkort som vi skickar till dig via mejl. Den du ger presentkortet till kontaktar sedan oss för att boka in sig på ett kurstillfälle som passar. Presentkortet giltigt ett år från det datum det utfärdats.
För oss är det viktigt att du känner dig trygg när du handlar hos oss. Om du av någon anledning inte är helt nöjd efter avslutad kurs erbjuder vi dig därför pengarna tillbaka. Vår nöjd kund-garanti gäller enbart om du fullföljt hela kursen, sjukdom eller annan frånvaro är ej giltiga skäl. Ditt ersättningskrav ska ha kommit in till oss senast 7 dagar efter avslutad kurs via mejl till info@babygruppen.se

Kursrelaterade frågor

Ja, det är det! Aktuell forskning och erfarenhet visar att det finns mycket stora hälsofördelar för mamma och barn med fysisk aktivitet under graviditeten.

Har du inte tränat innan är det ett ypperligt tillfälle att börja nu! Studier visar att träning när du väntar barn gör att du mår bättre. Du upplever mindre illamående och du sover bättre. Du får också mindre problem med trög mage och mindre besvär av vadkramper.
 
Babygruppens träningsinstruktörer är specialutbildade med inriktning på träning under graviditet för att du ska kunna känna dig säker och trygg.
 
Våra instruktörer är “Stark, glad och gravid” certifierad, något man blir efter genomgången utbildning med barnmorska och träningsspecialist Maria Wigbrant som skrivit den populära boken med samma namn.
Hos oss finns alltid kunniga barnmorskor som kan ge dig råd och vägledning angående träning och graviditet. Känner du dig osäker eller har frågor mejla oss på info@babygruppen.se så hjälper vid dig. Generellt kan man säga att många bäckenrelaterade besvär blir bättre av träning.  Babygruppens träningspass är utformade för att bygga upp och stärka den gravida kroppen. Våra instruktörer är mycket kunniga och kan alltid hjälpa dig att modifiera övningarna så att det känns bra för dig.
Ja, det kan du! Våra kurser kräver ingen som helst förkunskap och det är faktiskt så att många kvinnor hittar fram till yogan just under sin graviditet. Alltså kommer det vara många på kursen som heller aldrig har tränat yoga. Allt som behövs för att yoga finns på plats, du behöver bara ha på dig bekväma kläder. Yoga utförs gärna barfota.
Nej, ingen förberedelse krävs. Den erfarna barnmorska som leder kursen kommer att lotsa dig/er tryggt genom konceptet. Men för att få bästa hjälp av de verktyg som lärs ut så rekommenderar vi varmt att lägga tid på att öva EFTER kursen.
Amningskurs – från vecka 25.
Barnavårdskurs – från vecka 25.
Pappa/Partnerkurs – när som helst under graviditeten.
Våra profylaxkurser – från vecka 25 fram till BF (de flesta går vecka 30-36).
Gravidpilates – när som helst under graviditeten.
Gravidyoga – när som helst under graviditeten (de flesta går från vecka 20).
Vattengympa för gravida – när som helst under graviditeten.
Gravidmassage – när som helst under graviditeten.
Naprapatbehandling gravid – när som helst under graviditeten.
Första hjälpen kurs Barn – från vecka 25 fram till BF alternativt någon gång under barnets första år.
All vår Mamma & Baby träning – tidigast från vecka 6-8 efter födseln.
Infant & Baby Massage kurs – från barnet är fött tills det börjar gå.