Webbinar Föda barn igen - Profylaxkurs - Preglife Courses

Webbinar Föda barn igen – Profylaxkurs

PRIS: 1000kr/anmälan

Välj 1 deltagare när du bokar, bokningen är då giltig för dig och ytterligare en person.

BERÄTTIGAD FÖR FRISKVÅRDSBIDRAG

Det här en interaktiv kurs som riktar sig till dig som ska föda barn igen. Livet runtom ser annorlunda ut denna gång och storasyskon tar ofta mycket tid. Dessutom har du/ni säkert andra tankar om graviditeten och födandet än tidigare gång/gånger. 

Vi är övertygande om att man behöver förbereda sig väl inför en födsel även om man har gjort det en eller flera gånger tidigare. Att vara väl förberedd gör stor skillnad och med hjälp av de verktyg som du/ni får arbeta med ökar chansen för en trygg och positiv upplevelse av att föda barn. 

Under denna kurs får du/ni hjälp att förbereda dig/er mentalt inför födandet. Du får även möjlighet att tänka efter kring vad som fungerade bra förra gången och vad du känner att du vill arbeta mer med och göra annorlunda den här gången.

Vi ger dig/er möjlighet att träna andning, avslappning och olika beröringsövningar samt ger partner/stödperson verktyg för att underlätta för dig som föder.

Andetaget
Den födandes helt egna superkraft under födsel. En mjuk skön andning i en avslappnad kropp stimulerar det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn- och ro system, vilket är det system som kroppen behöver vara i när den föder. Då frisätts också höga halter av vårt lugn och ro hormon, samma viktiga hormon som gör att livmodermuskeln drar ihop sig under värkarbetet och en positiv födselspiral startar!

Avslappning
En avslappnad kropp uppfattar smärta mindre vilket gör att du har mindre ont när du föder. Avslappning underlättar för ett lugnt och mjukt andetag.

Beröring
Att få beröring/massage under födseln bidrar till ökad avslappning och lugn vilket är positivt för värkarbetet dessutom är beröring/massage smärtlindrande!

Stor fokus ligger också på hur man kan förbereda blivande storasyskon, amning/matning och första tiden med nya familjen. Kursen är framtagen av barnmorskor och baserad på aktuell forskning och gedigen erfarenhet. Alla kursledare är barnmorskor.

Vi brinner för det vi lär ut och ser fram emot att få träffas och lära er allt det viktiga som vi barnmorskor med mångårig erfarenhet – med stöd av aktuell forskning – vet fungerar.

Kursen hålls under 2 timmar och vår barnmorska finns online för att guida dig och svara på alla frågor. Vi använder oss av Zoom som plattform för kursen.

Kursen är rekommenderad från gravidvecka 25. De flesta väljer att gå någon gång mellan gravidvecka 30-36. Känner du dig orolig inför att föda barn igen rekommenderar vi att du går denna kurs runt gravidvecka 30, så att du har gott om tid på dig att öva andning och avslappning samt att hitta de strategier som funkar för dig.

Dagen innan kursen startar mejlar vi ut instruktioner kring vad som kan vara bra att tänka på för att få en så bra upplevelse av kursen som möjligt. Bifogat finns även vårt kurskompendie ”Profylax” som vi varmt rekommenderar att du/ni tittar igenom innan kursen startar.

Länk till Zoom skickas ut i ett separat mejl dagen innan kursen hålls.

Om du går kursen själv kan du använda 1000 kronor av Friskvårdsbidraget. Är ni två personer som går kursen kan ni använda halva summan var.