Webbinar Profylax - trygg födsel - Preglife Courses

Webbinar Profylax – trygg födsel

PRIS: 1000kr/anmälan
Välj 1 deltagare när du bokar. Bokningen är då giltig för dig och ytterligare en person.

BERÄTTIGAD FÖR “Friskvårdsbidrag”

Vi är passionerade kring det här med födselförberedelse, eftersom vi vet att det ökar chansen för en positiv upplevelse. Under den här interaktiva kursen kan du i din egen trygga hemmiljö få chans att möta en av våra erfarna barnmorskor och i lugn och ro förbereda dig inför att föda barn.

“Efter kursen känner jag mig så mycket tryggare. Jag uppskattade att det var tydliga och enkla övningar, sen var det också superbra att kunna ställa frågor direkt till barnmorskan!”

Kursen hålls under två timmar och vår barnmorska finns online för att guida dig och svara på alla dina frågor.

Vi blandar teori med praktiska övningar och det främsta fokuset ligger på mental förberedelse, andning, avslappning och partnerns/stödpersonens viktiga roll. Därför är rekommenderat att gå kursen tillsammans med den som ska vara med som stöd.

Kursen ger dig ovärderliga verktyg för att våga lita på kroppen samt kunna vara i födandet både närvarande och med stor trygghet.

Det är en kortare paus mitt i.

Kursen är rekommenderad från gravidvecka 25. De flesta väljer att gå någon gång mellan gravidvecka 30-36. Känner du dig orolig inför att föda rekommenderar vi att du går den runt gravidvecka 30, så att du har gott om tid på dig att öva andning och avslappning samt att hitta vilka strategier som fungerar för dig.

Vi brinner för det vi lär ut och ser fram emot att få träffas och lära er allt det viktiga som vi barnmorskor med mångårig erfarenhet vet fungerar.

Vi mejlar ut Zoom-länk till den mejladress du angivit vid bokningen 24 timmar respektive 1 timme innan kursstart.

Vi rekommenderar att du har din kamera på, men det är såklart helt valfritt. Vår erfarenhet är att det är lättare att känna tillit och slappna samt att skapa en lugn och trygg miljö när kameran är på. Studier visar också att det är lättare att interagera med varandra om vi ser vem vi pratar med.

Du skriver dina frågor i chattrutan, antingen som ett privat meddelande till kursledaren eller som ett meddelande som alla kan läsa. Kursledaren svarar sedan muntligt på alla frågor under frågestunden.

För information kring samtliga smärtlindringsalternativ rekommenderar vi att ni går vår GRATIS Förlossningskurs.

Efter avslutad kurs får du en PDF skicka till dig, med summering av det viktigaste från kursen.