Profylaxkurs - trygg födsel - Preglife Courses

Profylaxkurs – trygg födsel

Stockholm, Östermalm

Boka profylaxkurs hos oss – så bjuder vi på vårt populära Webbinar Amningskurs (värde 545 kr). Utförlig information finns på den bokningsbekräftelse du får när du bokat profylaxkursen.

BERÄTTIGAD FÖR FRISKVÅRDSBIDRAG
Pris: 995 kr/deltagare (Går du kursen tillsammans med en partner/stödperson ska 2 deltagare bokas in.)

Profylax är ett fantastiskt sätt att förbereda sig på inför födseln. Att vara väl förberedd gör stor skillnad och ökar chansen för en trygg och positiv upplevelse av att föda barn. Kursen baserad på aktuell forskning och gedigen erfarenhet, och är framtagen av barnmorskor.

Vårt mål är att ge dig som ska föda enkla och effektiva verktyg som kan stärka dig i tilliten till att kroppen kan och vet vad den ska göra. Vi vill också bidra till att stärka partner/stödperson i sin förmåga att ge ovärderligt stöd för att underlätta födandet. Vi kompletterar teori med praktiska övningar, så att du/ni får träna och tillsammans bli ett superteam. På Preglife värnar vi om alla familjekonstellationer.

För att få ut maximalt av kursen är det bra att ha gått Preglifes Gratis Förlossningskurs innan. Här får du kunskap om födandets olika faser samt information om de smärtlindringsalternativ som finns. Detta är bra att ha som kunskapsgrund för att på bästa sätt kunna ta till sig de verktyg som lärs ut på Profylaxkursen. Hinner du inte gå Preglifes Gratis Förlossningskurs innan går det såklart bra att gå den efter Profylaxkursen.

Det är lämpligt att gå kursen från gravditetsvecka 25.

Vill du inte gå Profylaxkursen i grupp erbjuder vi även privata Profylaxkurser i hemmet (om du/ni bor i innerstan) tillsammans med en erfaren barnmorska. För mer info, kontakta oss på info@babygruppen.se.

Det främsta fokuset under kursen ligger i att ge dig/er möjlighet att träna andning, avslappning och olika beröringsövningar. 

Andetaget
Den födandes helt egna superkraft under födsel. Vi riktar stort fokus mot andetaget och på att du ska få möjlighet att hitta och utforska din egen andning och din egen andningskapacitet. Målet är att du ska kunna andas på just din kropps villkor, efter devisen “Känns det bra, så är det bra”. En mjuk och skön andning i en avslappnad kropp stimulerar det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn- och ro-system, vilket är det system som kroppen behöver vara i när den föder barn. Samtidigt frisätts höga halter av vårt lugn- och ro-hormon, samma viktiga hormon som gör att livmodermuskeln drar ihop sig under värkarbetet – och en positiv födselspiral startar.

Avslappning
En avslappnad kropp uppfattar smärta lindrigare, vilket gör att du har mindre ont när du föder. Avslappning underlättar för ett lugnt och mjukt andetag. För att kunna arbeta med fokus och målbilder under födandet behöver kroppen vara avslappnad.

Beröring
Att få beröring/massage under födseln bidrar till ökad avslappning och lugn, vilket är positivt för värkarbetet. Dessutom är beröring/massage smärtlindrande. Tillsammans får ni träna på olika tekniker. 

Mental förberedelse
Genom att skapa positiva målbilder kan det vara lättare att vara “här och nu”, något som ökar chansen för en positiv upplevelse. Vi ger dig/er redskap till att våga föda avslappnat, medvetet närvarande och med ett lugnt sinne.

Vi bjuder på fika och frukt. Vill du ha något mer matigt, till exempel en smörgås, går det fint att ta med sig och äta under pausen. I kursavgiften ingår även Babygruppens fina bok om Profylax.

Vi brinner för det vi lär ut och ser fram emot att få träffas och lära er allt det viktiga som vi barnmorskor med mångårig erfarenhet vet fungerar.

Kursen är berättigad för friskvårdsbidrag. Du har rätt att använda 995 kr/person som friskvård.

Varmt välkommen på Profylaxkurs!