Webbinar Amningskurs - Preglife Courses

Webbinar Amningskurs

Pris: 845 kr/anmälan
(Välj 1 deltagare när du bokar, bokningen är då giltig för dig och ytterligare en person).

Aktuell forskning visar på att kunskap om amning ökar chanserna för en lyckad amningsstart. Vårt mål är att kursen ska ge kunskap om hur amningen fungerar i praktiken och hur man kan förebygga samt åtgärda eventuella amningsproblem.

Amningskursen leds alltid av en erfaren barnmorska med gedigen amningskompetens. Det finns också chans för dig att få svar på just dina frågor och funderingar.

“Tänk att ett nyfött barn är så kompetent! Jag tyckte det var så spännande att få lära mig mer om de “nio stegen” som barnet gör direkt efter födseln för att själv hitta till bröstet. Och att amning är ett samspel mellan mig och mitt barn, något vi behöver öva på tillsammans”.

Vi går igenom hur du som ska föda samt medförälder/stöd kan förbereda er inför amningstiden, vanliga amningssvårigheter och lösningar samt var man kan vända sig för råd och hjälp när man kommit hem med det nyfödda barnet. Det finns alltid möjlighet att ställa frågor. Vi rekommenderar varmt att du, om du lever i ett parförhållande, tar tar med dig din partner till kursen. Forskning och vår erfarenhet visar att chansen för en lyckad amning ökar om båda har goda förkunskaper.

Kursstart är rekommenderat från och med gravidvecka 25. 

Kursen hålls under 2 timmar, med en kortare paus mitt i, och vi sänder via Zoom. Vi mejlar ut Zoom-länk till den mejl du angett vid bokningen 24 timmar respektive 1 timme innan kursstart. Genomför gärna kursen på en lugn och bekväm plats.

Du skriver dina frågor i chattrutan, antingen som ett privat meddelande till kursledaren eller som ett meddelande som alla kan läsa. Kursledaren svarar muntligt på alla frågor under frågestunden.

Efter avslutad kurs får du en PDF med en summering av det viktigaste från kursen.